2015. február 4., szerda

Divathét az utcán

Mivel a divat nem csak a kifutókon terem, hanem az utcán is, így mára a divathetek street style trendjeit gyűjtöttem csokorba, melyből ti is átemelhettek pár trükköt a saját öltözködési szokásaitokba.

Az elmúlt hetekben újra dübörgött a divathét-szezon, az őrület szokásosan Londonban kezdődött, ami Milánóban folytatódott, míg Párizsban hunytak ki a fények.  A 2015-ös őszi kollekciók közül a Salvatore Ferragamo és a Dsquared2 bemutatós szettjei tetszettek a legjobban, míg az 'új' Gucciban hatalmasat csalódtam. E kisebb kitérő után, mára az előbb említett három divathét street style trendjeiből válogattam, olyan praktikákat, melyeket akár itthon is bátran variálhatunk saját szokásainkkal. Inspirációra fel!



Újra hódítanak a mellények, és tovább élik fénykorukat az applikált ujjú kabátok. Az igazán bevállalósak idén az öltönyeikre is húzhatnak bátran bőrmellényeket, vagy akár sportosabb szabású darabokat is. A kevésbé bevállalósak leginkább a feltűnő, akár neon színekkel kombinált darabokkal keverhetik fel az állóvizet, vagy a bőrapplikációs darabok közül választhatnak.



Legyen az egyik kiegészítőd a nagykabátod az év elején. Szüleinktől mindannyian azt tanultuk, hogy télen a minél hosszabb kabátokat preferáljuk, ellenben idén picit változtak ezen kabátok viselési szokásai. Öltözz fel, mintha már épp tavaszodna, majd dobd a válladra kedvenc téli nagykabátodat, ahogy azt az alábbi inspirációs montázsban is látod, ha igazán bevállalós vagy egy szőrme sállal is tovább bolondíthatod az összeállításodat. Az én kedvencem idén a bőrdzseki-szövetkabát kombója, és a tiéd?



Idén tovább folytatódik az a bohém tendencia, melyben bátran keverhetjük formális ruháinkat könnyed és kényelmes sportcipőkkel. Míg eddig főleg a New Balance fazonokat kombinálták öltönyökkel, addig idén a klasszikus edzőcipők lettek azok a lábbelik, amiket stílusos formális ruhadarabokkal vegyíteni. Nektek hogy tetszik a régi-új trend?



Végére hagytam az idei szezon nagy kedvencét, a túlméretezett sálakat, mely tendencia engem is rabul ejtett. A sálak már rég nem csak funkcionális darabok, hanem igazi kiegészítők. Ugyan egy túlméretezett darab is kellően melegen tartja a nyakat, ellenben sokkal nagyobb plusszal rendelkezik, mint egy gondosan kiválasztott kesztyű vagy akár egy táska. Hamarosan megmutatom én is, hogyan kombinálom a túlméretezett sálamat - addig korábbi OUTFIT posztjaimat itt találjátok.




Forrás: fashionbeans.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése