2015. január 12., hétfő

2014 legjobb magyar kollekció

Az elmúlt hetekben több blog is listázta a 2014-es magyar kollekciókat, így ma elhoztam a Couture4Monsieur listáját is, melyben a főszerep továbbra is a férfiaké. 

Mivel úgy tartom, hogy nekünk, bloggereknek, támogatnunk kell a magyar tervezőket, így nem volt kérdés, hogy elkészítem-e a mai 'listát'. Bár jobban meggondolva nem is nevezhető listának a mai összeállítás, hiszen szerintem egyszerűen lehetetlen rangsorolni a kollekciókat, épp ezért kiválasztottam a három favoritomat 2014-ből. Ugyan a hivatalos budapesti divathétről még mindig hiányolom a férfi kollekciókat, ellenben szerencsére volt miből idén is szemezgetni, sőt, 2015. még nyüzsgőbb lesz az előrejelzések szerint. Még mielőtt a férfiaké lenne a főszerep, szeretném kiemelni Anda Emília tavaszi és az USE unused őszi kollekcióját, hiszen tavaly ezen két kollekció tetszett a leginkább, na és nektek? 

2014-ben elindult a NUBU almárkája, mely brand már a férfiaknak is kedvez. A Nude vonal az aktuális kollekció designjait, illetve a korábbi kollekciók legnépszerűbb darabjait gondolja újra, egyszerűbb szabásvonalakkal, egyszerű, jó minőségű anyagokból, a hordhatóságot tartva szem előtt. A kollekciók fiatalos és urbánus darabokat tartalmaznak, amelyek őrzik a NUBU-ra jellemző egyedi stílusjegyeket.



A 2013-as Gombold újra! öltözéktervezői pályázaton tűnt fel a Woderground formáció, mely brand mögött Hársfalvi Réka és Karácsony Ilona Léna áll. Első látásra elnyerte a tetszésem a kristályok inspirálta kollekció, mely darabok együtt talán túl látványosak is, ellenben visszafogott, illetve basic darabokkal kombinálva nagyon is ízléses darabok. A formáció legújabb darabjai újra ott voltak a GÚ pályázaton, így biztos vagyok benne, hogy idén is hallunk majd a márkáról.



A fiatal tervezőnő azoknak a férfiaknak tervez, akik nagy hangsúlyt fektetnek értékeink megőrzésére, akiknél a felszín alatt található belbecs állandó minőségjelzőként szerepel. A márka viselői extravagáns, a tömegből kitűnő egyének. Dóri 2014-es kollekciója is szerelem volt első látásra, sőt a kollekció egy ikonikus darabja hamarosan a blogon is feltűnik majd, nem mellesleg diplomamunkája, a 2015-ös őszi kollekciója is ott volt a  tavalyi GÚ döntőjében. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése