2014. november 28., péntek

Bőrápolás a harmincas években

A múlt héten indult útjának egy mini sorozat (itt), melyben korosztályokra bontva olvashattok a bőrápolási rutinokról - ma a harmincas éveiket taposó olvasóimnak kedveskedem! 

A bőr egészségét tekintve ez a korszak a legkritikusabb, hiszen a 25-30-as korosztály életvitele vesz ki legtöbbet az emberből, na meg ekkor kezdenek el megmutatkozni a kamaszkorban elkövetett 'bűnük'. Bár jobb esetben Ti már nem követitek el azokat a hibákat, amiket a mai harmincasok elkövethettek korábban. Természetesen nem kell semmi rosszra gondolni, hiszen ebben a korosztályban érdemes igazán elkezdeni a 'megelőzést'. Sokkal egyszerűbb, és nem mellesleg pénztárcabarátabb a kései húszas és a harmincas évek elején jó minőségű hidratálókat használni, amivel lassítható a bőr öregedése, mintsem a negyvenes évek közepén pánikolni és orvoshoz, illetve kés alá feküdni. 



A stresszes életmód, a túlórák leginkább az arcon hagyja ott a nyomát, a hidratálás mellett ekkor a legfontosabb az energia, hisz a bőrödnek is vissza kell nyernie életerejét. Az általános arckrémek és hidratálók mellett, ekkor már érdemes szemkörnyékápolókat is használni, hisz itt mutatkoznak meg leghamarabb a kialvatlanság jelei - erről bővebben itt is olvashattok.



Amennyiben egyetlen bőrápoló sem használna, akkor érdemes az életmódotokon is változtatni. Akkor lehettek a legeredményesebbek, ha a túlórák és a péntek esti buli után jut elég időtök alvásra is, nem beszélve a megfelelő folyadék bevitelről sem. Nem szabad megfeledkezni a vitaminokról sem, melyeket természetes úton (zöldség, gyümölcs) is a szervezetetekbe juthattatok, ellenben az étrend-kiegészítő vitaminokkal is javíthattok majd arc bőrötök feszességén.


Folytatás hamarosan!
 
 
Forrás: Elle Man
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése