2014. március 5., szerda

#NUDE

Itt az ideje, hogy elfelejtsük a vastag kötött pulóvereket, és a fekete összeállításokat, hiszen megérkezett az új szezon, a várva várt tavasz! 

Mára a tavaszi trendszínek közül elsőként a nude különböző árnyalatait hoztam el nektek, mely szín ugyan nem szerepel a Pantone hivatalos listáján, ellenben nagyon népszerű a tervezők és a fast fashion márkák körében is. A semleges, barnás, netán sárgás árnyalatokat magam is nagyon kedvelem, így a melegebb évszakokban előszeretettel kombinálom ezen árnyalatokat a vezető trendekkel. Nem beszélve arról sem, hogy a nude árnylatok nagyon elegánsak, és a casual összeállításoknak is adnak némi formálisabb jelleget, ugyanakkor akár a 'szafari stílusú' összeállításokat is kombinálhatunk a semleges színekkel. A mai poszt főszereplői, vagyis a nude színek, szerintem tökéletes kompromisszumok a kifinomult, mégis divatos szettek közt, és szerintetek?



A vezető street stylerek után Milánót és Páriszt is meghódították a nude árnyalatok. Az egyik nagy kedvencem a Frida Giannini aktuális Gucci kollekciója lett, hiszen a minimal szabásvonalak nyers oversize bőrszettekkel és fehérrel kombinálta, persze leheletnyi barnával fűszerezve. Míg  Stefano Pilati, az Z Zegna vezető tervezője a fehér mellett pasztell árnyalatokkal és variálta a nude színt. Ugyan nem vagyok nagy Armani rajongó, ellenben Giorgio Armani idén nagyon jól eltalálta férfi kollekcióinak színvilágát, melyből természetesen nem hiányozhattak a semleges árnyalatok sem, melyet leginkább pasztell rózsaszínnel variált az olasz tervező.



Szóval,  hogyan is kelthetünk luxus érzetet? Ugyan pár napja olvashattatok a minimalista tendenciáról, ahol főleg a fekete-fehér összeállításokról esett szó, ellenben egy letisztult fehér nadrág és egy hangsúlyosabb nude pulóver kombójáról szinte virít a luxus életérzés. Persze, ha jobban szereted önmagadat adni és inkább a farmer kombókért rajongsz, akkor sincs semmi baj, hiszen bármely farmer összeállítást fel tud dobni egy semleges színű pulóver, netán kardigán, ami mellett már csak a színben passzoló kiegészítőkre kell odafigyelned.



Az átmeneti időszak átvészelhetetlen egy vékonyabb nude árnyaltú kabát nélkül, amit kedvetek és stílusotok szerint variálhattok, persze ez függ a kabát szabásától is. Bár ha igazán merészek vagytok, akkor egy sportosabb bombert is keverhettek elegáns szabású nadrágokkal, és egy formálisabb ballont is megbolondíthattok egy melegítő nadrággal. Csak arra kell figyelnjtek, hogy kellő magabiztossággal viseljétek aznapi szetteteket!



Ha már előbb pár szó esett a nadrágokról, akkor a sort folytatnám is ezekkel a darabokkal. Amennyiben szeretsz a színekkel variálni bátran kombinálhatjátok a semleges chino nadrágodat pasztell rózsaszínnel is. Na jó, ha nem vagytok ennyire merészek, akkor bátran akár farmer kabáttal és inggel, netán navy zakóval is variálhatjátok kedvenc nude nadrágotokat. Nem beszélve arról, hogy elegáns nadrágjaitokat bátran variálhatják nem csak formálisan, hanem fiatalosan is, követve a nemzetközi trendeket - erről itt olvashattok bővebben. Íme néhány inspiráló összeállítás!



A hosszú szürke tél után, remélem már Ti is készen álltok a semleges és a paszetell színek tömkelegére, hiszen egészen az ősz kezdetéig elkísérnek minket a bézsek és a pasztell rózsaszínek, de erről majd később...

Képek forrása: fashionbeans.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése