2013. május 22., szerda

Kulcsszó: SZAFARI

Már régóta csak az élénk színek és nyomatok uralják a magazinok sorozatait, és a boltok kínálatát, de biztosan vannak olyanok is, akiknek ezek a színek nem jönnek be. Épp ezért mára az örök szafari stílust vettem elő, amivel nyáron sosem tudtok mellélőni.

Fiúk, nem kell megijedni, hiszen az Indiana Jones filmekből ismert kosztümöket el lehet felejteni - sőt, el is kell -, mert idén leginkább az "urfan safari" hódít, ami a filmből ismert stílus elegánsabb változataként tudom leírni. Az irányzatnál még mindig a föld színek: olíva zöld, khaki és okker, valamint a természetes anyagok, mint a pamut, selyem és rafia uralkodnak.



Ugyan mindig vannak olyan márkák, mint például a Kenzo, akik nagy hangsúlyt fektetnek a törzsi/nép motívumokra, de több 2013-as tavaszi kollekcióban is feltűnik a "szafari". Számomra az egyik legjobb kollekciót Olivier Rousteing mutatta be, aki így nyilatkozott a Balmain tavaszi darabjairól: "alternatív városi öltözékek és a szafari találkozása". A francia márka kollekciójában leginkább a khaki és a bézs árnyalatok uralkodnak, megbolondítva az örök feketével.



Az aktuális Diesel Black Gold kollekcióban a sötétebb khaki árnyalatok uralkodnak és törzsi minták is feltűnnek, persze csak ízléses kereket közt. A khaki mellett nagyon jól mutatott még a mustársárga is - csak ajánlani tudom e két árnyalat kombinációját.



John Varvatos kollekciójában a monokróm szettek uralták a kifutót, mindez a szafari jegyében. Az olíva árnyalatú szettek bár nem azok a tipikus szafaris összeállítások, hanem már az "urban safari" vonalat vetítik elő. Nektek hogy tetszik ez az irányzat? 



A kifutók világa után pár szó essen arról is, hogy hogyan érdemes majd variálni tavasszal a föld színeit.  Szerintem legkönnyebben a sokzsebes kabátok variálhatóak, akár egy farmer nadrággal vagy egy olíva, esetleg khaki chinóval, amit még elegánsabbá tehettek egy inggel - póló helyett. Meglepő módon a fehér nadrág is remekül passzol ebbe a stílusba, és egy barnás árnyalatú mokaszinnal még tökéletesebb outfitet kombinálhattok. Az elegánsabb vonal mellett, nem szabad megfeledkezni a lazább, sportosabb összeállításokról sem. Bátran inspirálódjatok a következő montázsból! 



Azért is kedvelem ezt az irányzatot, mert szerintem minden férfi ruhatárából ki lehet hozni valami "Indiana Jones" ihlette összeállítást, amihez nem kell sok új ruha, csak legfeljebb 1-2 markánsabb darab. Nem beszélve arról sem, hogy néha jól esik kilépni a modernizmusból, vissza a természetbe, nem?


Forrás: FashionBeans

Ha tetszett, kövess Facebook-on és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Már Twitter-en is eléhettek!

1 megjegyzés:

  1. végre. már tavaly is voltak előjelei, ideje volt már. én imádom ezeket a színeket.

    VálaszTörlés