2013. március 20., szerda

Szegd meg a szabályokat!

Szinte az egész életünk szabályokra épül, és szabályok körül forog - ellenben merjük megszegni legalább a divatban az előre megírt vagy íratlan szabályokat - ugyanis a változatosság csak előny lehet!

Gondoljatok csak vissza, hogy sokáig bűnnek és divatbakinak számított ha élénk színeket párosítotok egymás mellé, míg tavalyelőtt mindenki élt-halt a color blocking-ért - most is valami hasonlóról van szó. Amit először szeretnék leszögezni az az, hogy a mai tippek a már kiforrt stílussal rendelkező pasiknak szólnak, akik már bátran mernek kombinálni, ugyanis nem ajánlatosak egy "kezdőnek" egyből a szabályok megszegésével indítani... Ha egyszer már megtanultátok a szabályokat, akkor elérkezett az ideje, hogy megtanuljátok hogyan kell megszegni azokat! (Huha, már így leírva is polgárpukkasztónak tűnik, nemde?)


 
Navy és fekete
 
Már biztosan mindannyian olvastátok (akár tőlem is), hogy a tengerészkék mindenhez illik, kivéve a feketéhez - ma épp az ellenkezőjét szeretném bebizonyítani. Talán azért oly népszerűtlen a navy-fekete kombó, mert a két szín tónusai nagyon közel vannak egymáshoz, s nem szeretnének sokan tetőtől talpig "fekete lyuknak" öltözni.  Azonban, ha egy cseppet világosabb árnyalatú kéket párosítotok egy fekete chinóval vagy egy bőrdzsekivel, előre elkönyvelhetitek a sikeretek. Egy másik lehetséges variáció, ha akár hasonló színű, de nagyon eltérő textúrájú anyagokat kombináltok.
 
 
 
Barna és fekete
 
Még hogy a fekete mindenhez illik, ugyan... Valójában a fekete egy nagyon nehezen párosítható szín, ami igazán csak a szürkével és a fehérrel mutat jól. Ez talán azért lehetséges, mert ha a fekete mellé egy másik színt választunk az rögtön olcsó hatást kelt. Hogyan ne váljon olcsóvá a fekete a barna mellet? Csak ugyanazokat tudom ajánlani, mint pár sorral feljebb, a kék és fekete kombóknál. Egyik nagy kedvenc variációm a barna csizma párosítása egy fekete farmernadrággal - én imádom, és Ti?

 

Sportcipő és öltöny
 
A mai "szabályszegések" közül ez az a trend, aminek még sosem hódoltam be. Magam sem tudom, mikor jön el az a pillanat, amikor az Aldo félcipőim helyett egy sportcipőt választok az öltönyöm mellé - ellenben meg kell hagynom, hogy a képeken egészen jól mutatnak együtt. Persze nem azt mondom, hogy egy fontos tárgyalásra vagy netán egy szmokingot kellene sportcipővel "megkoronázni", hanem csak azt, hogy egy könnyed nyári len vagy vászon öltönyhöz bátran viselhetnénk tréner cipőket is - szerintetek?

 

Képek forrrása: Fashionbeans
 
Ha tetszett, kövess Facebookon és Tumblr-on, vagy kérdezz az ask.fm-en!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése